Parasportovci očima televizních diváků - Macková, Veronika (Karolinum, 2023)
Kniha se zaměřuje na výzkum televizního publika a jeho vnímání parasportovců, zejména paralympioniků, v pořadech České televize. Hledá odpovědi na tyto otázky: Jak diváci vnímají parasportovce? Obdivuje publikum tyto sportovce, nebo je naopak lituje? Jak diváci vnímají prezentaci paralympijského sportu? Existují rozdíly mezi prezentací sportovců s postižením a bez postižení? Jsou v reportážích důležité životní příběhy parasportovců? Má parasport vůbec smysl?
Keywords: Žurnalistika a komunikace