Masivní dřevěné podlahy - Beránek, Petr (Grada, 2007)
Autor knihy přehledně a srozumitelně čtenáře seznamuje nejen s technologickými postupy při pokládce podlahy, zásadami výběru typu podlahy, ale i se správnou údržbou masivních dřevěných podlah. Kniha je doplněna barevnými fotografiemi již zrealizovaných dřevěných podlah v interiérech i podlah exteriérových. Autor srozumitelně vysvětluje co to znamená když se řekne parketa, palubka, vlys, mozaika, retro či decking. Popisuje jednotlivé druhy dřeva z hlediska vhodnosti výběru pro použití v jednotlivých místnostech. Samostatná kapitola je věnována renovaci dřevěných podlah. .
Keywords: Hobby