Primární péče. Všeobecné praktické lékařství Výukový text pro studenty magisterského studia lékařství - Seifert, Bohumil (Karolinum, 2023)
Všeobecné praktické lékařství se u nás stalo atraktivním oborem a odpovídá tomu i zájem studentů. Výuka v primární péči je standardní součástí kurikula na lékařských fakultách. Všeobecné praktické lékařství má studentům co nabídnout, a to nejen s ohledem na klinické aktivity v primární péči, ale i s ohledem na formování postojů, osobnosti budoucího lékaře, jeho vztahu k pacientům, komunikaci a vnímání etických aspektů péče. Cílem autorského kolektivu tvořeného praktickými lékaři a učiteli na lékařských fakultách Univerzity Karlovy bylo textem přispět ke standardizaci výuky primární péče v České republice a poskytnout informace všem studentům lékařství.
Keywords: Ostatní lékařské obory