Stvorení pre pohyb Buďte zdraví a fit, aj keď celé dni sedíte - Juliet, Starrett (Jan Melvil Publishing, 2024)
Koľko hodín denne trávite sedením? Odpoveď je, bohužiaľ, u väčšiny z nás: "Viac, než je zdravé." Našťastie, táto kniha vám ukáže, že vďaka zdanlivo banálnym kompenzačným cvičeniam a každodenným rutinám môže byť aj váš sedavý život výrazne dlhší, vitálnejší a spokojnejší. Získate návod, ako aj bez náročných tréningov a drahého vybavenia pripraviť svoje telo na čokoľvek, čo ho postretne - pribúdajúce roky, zranenia alebo bolesti, stuhnutosť v dôsledku životného štýlu ovládaného stoličkami, technológiami a kofeínom. Odhalíte overený vzorec na udržanie základnej mobility skladajúci sa z 10 testov a 10 praktických cvičení, ktoré pomáhajú profesionálnym športovcom po celom svete, ale sú dostupné aj pre bežne pracujúcich smrteľníkov, nech už sa rozhodnú začať vo veku 20, 50 alebo 70 rokov.
Keywords: Sport, zdraví a životní styl