Tak dobří, že vás nepřehlédnou Vášeň je na nic, práci snů získáte díky dovednostem - Cal, Newport (Jan Melvil Publishing, 2018)
Cal Newport (Hluboká práce) vede misi za kvalitní a naplňující práci pro všechny. V této knize vyvrací mýtus, že "následovat svou vášeň" je dobrá rada. Není tomu tak. Nejen, že je to lehce závádějící představa, protože, upřímně, kolik z nás vyrůstá s nehynoucí vášní pro jeden jediný životní záměr, kterému se pak v dospělosti naprosto odevzdá? Ale vášeň prostě není tím, co způsobuje lásku lidí k jejich práci - a v začátcích může být naopak nebezpečná.Vášeň k tomu, co děláte, přichází až poté, co pomocí tvrdé dřiny vytvoříte něco hodnotného, a nikoli předtím. Newport přináší optimistické poselství: Co děláte, abyste se uživili, je méně důležité, než jak to děláte. Newportův jasný a srozumitelný manifest je povinnou četbou pro všechny, kdo se trápí ve své současné profesi a touží převzít kontrolu nad svým živobytím. Poskytuje vědecky podepřený návod, jak si vytvořit práci, kterou budete milovat.
Keywords: Podnikání a management