Nemoci z povolání a intoxikace - Pelclová, Daniela, a, kol (Karolinum, 2014)
Publikace uvádí charakteristiku jednotlivých skupin nemocí z povolání podle seznamu nemocí z povolání, a nox, které je vyvolávají, dále typy profesionální expozice, etiopatogeneze vzniku onemocnění, patologicko-anatomické nálezy, klinický obraz onemocnění, diferenciální diagnostiku, léčení, posouzení profesionality onemocnění a preventivní opatření. Každá nosologická jednotka je doplněna diagnostickým souhrnem charakteristických znaků a kazuistikou příslušné nemoci z povolání nebo intoxikace. Kromě nemocí z povolání jsou uvedeny také nejčastější intoxikace průmyslovými noxami a dalšími chemickými látkami, léky, návykovými látkami i přírodními toxiny v obdobné struktuře, včetně kazuistik.
Keywords: Ostatní lékařské obory