Výchova k psychické odolnosti dítěte Silní pro život - Horáková, Hoskovcová, Simona (Grada, 2009)
Milí rodiče, vítáme vás u knihy, která vám přináší nápady, tipy a povzbuzení při výchově vašeho dítěte se zaměřením na vývoj jeho psychické odolnosti. Předmětem je především vytváření, rozvoj a posilování odolnosti dětí jako jeden z předpokladů jejich úspěšného a snad i šťastného života v budoucnosti. Autorky této publikace se pokoušejí předat základní principy vývoje psychicky odolné osobnosti a svůj výklad doplňují řadou příkladů z jejich profesní praxe i každodenních zkušeností. Součástí jsou i doporučení, jak dítě nejen psychicky "otužovatt" v době pohody, ale také jak je provést běžnými zátěžovými situacemi, jako je nástup do školky, stěhování, návštěva lékaře a další. Díky této knize mnozí rodiče zjistí, jak moc mohou pomoci svým dětem, aby žily aktivní život plný přátelství a lásky, byly zvídavé, uměly přijímat životní výzvy, cítily důvěru, měly cit pro spravedlnost, byly dostatečně statečné a aby podle tohoto citu jednaly.
Keywords: Rady pro rodiče