Malý atlas obvazových technik - Páral, Jiří (Grada, 2008)
Kniha přináší přehledné informace o pravidlech správného přikládání obvazů a o technikách a postupech při práci s různými druhy obvazů, sádrou, moderními syntetickými materiály a náplasťovými fixacemi.Publikace je určena studentům medicíny, studentům středních a nástavbových zdravotnických škol, mladým lékařům, záchranářům a dalším zdravotnickým pracovníkům, kteří znalost obvazových technik potřebují pro svou každodenní praxi.Hlavní důraz je kladen na obrazovou stránku díla, kniha je bohatě ilustrována, je v ní celkově více než 200 perokreseb, schémat a fotografií. Text knihy je zpracován se snahou o stručnost a výstižnost tak, aby čtenář mohl konkrétní obvazovou techniku a materiál kdykoliv správně a účelně použít.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie; Ošetřovatelství - postupy, první pomoc; Ošetřovatelství a první pomoc