Tvarosloví a syntax Cvičebnice pro cizince - Dřevojánková, Jitka (Karolinum, 2023)
Cvičebnice Tvarosloví a syntax je určena k výuce zahraničních studentů, kteří chtějí studovat na vysoké škole obory čeština pro cizince, bohemistika, obecná jazykověda a další filologické obory. Slouží k tomu, aby se studenti seznámili se základními termíny českého tvarosloví a syntaxe. Cvičebnice je určena pro práci ve skupině, s lektorem i pro samostudium. Každá kapitola se zaměřuje na jedno téma, které je teoreticky vyloženo s důrazem na klíčová slova a s bezprostřední zpětnou vazbou na porozumění textu. Následuje procvičování a opakování formou doplňovacích cvičení a praktických úkolů. Pro lektory nebo studenty je připojen stručný test a další opakování probrané látky. Kapitoly jsou koncipované na devadesátiminutové semináře a odpovídají počtu seminářů během jednoho, resp. dvou semestrů.
Keywords: Ostatní jazyky