Language in its multifarious aspects - Sgall, Petr (Karolinum, 2006)
Výjimečná kniha vybraných studií předního českého lingvisty a člena Pražského lingvistického kroužku obsahuje 26 prací v anglickém a 4 v německém jazyce. Předvádí široké spektrum Sgallova záběru a v šesti částech představuje hlavní okruhy autorova zájmu - první část knihy se věnuje obecným a teoretickým otázkám, druhý představuje Sgallovy příspěvky k syntaxi, třetí se týká aktuálního členění , čtvrtý věty a diskurzu, pátý typologie jazyka a poslední mluvy a písma.
Keywords: Ostatní