Os verbos modais poder e dever Contributos para uma análise jurídico-linguística - de, Sousa, Coelho, Ramos, Joaquim, José (Karolinum, 2019)
V této knize jsou uvedeny některé úvahy o netypickém chování sloves "poder" a "dever" v oblasti právního jazyka. V rámci analýzy dvou dominantních textových typologií - oblasti samotného práva a oblasti soudních rozsudků - je popsán potenciál výkladu těchto sloves vzhledem k některým jejich výskytům, přičemž cílem je zamyslet se nad operativními variacemi tohoto modálu.
Keywords: Ostatní jazyky