Stručná anatomie člověka - Valenta, Jiří (Karolinum, 2015)
Učební text Stručná anatomie člověka je výsledkem snahy autorů připravit stručnou učebnici velmi náročného oboru, která by poskytla základní orientaci a úvod do studia anatomie začínajícím studentům medicíny, ale zároveň podala znalosti anatomie potřebné pro bakalářské studium a ve zdravotnické praxi. Základní informace obsažené v textu jsou doplněny 120 originálními schematickými obrázky, které přehledně znázorňují nejdůležitější anatomické struktury a jejich vztahy. Doprovodné tabulky uvádějí přehledy a podrobnější údaje, které by měly sloužit k doplnění znalostí a pomoci při opakování látky. Systematicky pojaté kapitoly anatomie člověka jsou doplněny stručnými fyziologickými a klinickými poznámkami. Učebnice je určena nejen studentům zdravotnických bakalářských studií, ale také studentům lékařských fakult jako úvod do studia anatomie.
Keywords: Teoretické obory