Japonská pomocná podstatná jména v příkladech a srovnání - Kanasugi, Petra (Karolinum, 2022)
Publikace podrobně zpracovává šest desítek pomocných podstatných jmen a přidružených prostředků jmenného původu, která jsou jedním ze stěžejních prostředků gramatiky japonštiny. Vysvětluje užití více než 250 konstrukcí obsahujících jednotlivá pomocná podstatná jména. Konstrukce jsou rozřazeny podle vnitřní struktury do čtyř kategorií, které přehledně strukturují hesla. Každá konstrukce je popsána po formální, významové i stylistické stránce a jsou doplněny také informace o typických kolokátech. Konstrukce jsou doloženy dostatečným počtem idiomatických příkladových vět a dle potřeby jsou doplněna srovnání s významově či formálně podobnými prostředky.
Keywords: Ostatní jazyky