5 principů rodičovství Jak z dětí vychovat dobré lidi (příručka pro nedokonalé rodiče) - Aliza, Pressman (Jan Melvil Publishing, 2025)
Existuje vůbec jeden správný způsob výchovy? V době, kdy jsme jako rodiče pod obrovským tlakem a kdy má řada z nás pocit, že v této roli selhává, přináší psycholožka Aliza Pressman uklidňující poselství: skutečně dobří rodiče nejsou a ani nemohou být bezchybní. Jsou to ti, kteří dokážou napravovat vlastní přešlapy a na vztahu s dítětem pracovat. Autorka vtělila dekády psychologických výzkumů do praktických cvičení a srozumitelných principů, které můžete použít v každodenním životě - ať už máte doma batole, nebo dítě před pubertou. Nikdy totiž není pozdě pomoci svým potomkům rozvíjet psychickou odolnost, empatii a sebedůvěru.
Keywords: Psychologie pro každého; Vztahy, láska, rodina