Patologická anatomie vývojových vad srdce - Fabián, Ondřej (Karolinum, 2020)
Tento výukový text podává ucelený výklad o patologické anatomii vývojových vad srdce. Popis příslušných vad vychází z tradiční terminologie dle Dr. Roberta Andresona a byl doplněn o současné platné definice. Součástí je i úvod do embryogeneze oběhové soustavy a zdůraznění základních souvislostí mezi jednotlivými kroky vývoje srdce a cév a vznikem příslušných strukturálních abnormalit. Text je jedinečný i díky bohaté ilustraci více než šedesáti ručně zhotovených nákresů. Publikace je vhodná pro patology, kardiology, kardiochirurgy i studenty lékařských oborů se speciálním zájmem o danou problematiku.
Keywords: Kardiologie, angiologie