Obecná patologická fyziologie - Nečas, Emanuel (Karolinum, 2021)
Učebnice přehledným způsobem pojednává o problematice biologických a fyziologických mechanismů působících a provázejících nemoci a patologické stavy lidského organismu. Jedná se o mechanismy, které jsou obecným podkladem různých nemocí. Je určena především studentům lékařství při přípravě ke studiu klinických oborů. Vedle upevnění a rozšíření znalostí umožňuje formovat přístup k porozumění patologickým stavům a použít jej při diagnostice a terapii nemocí. Navazuje na předchozí učebnici se stejným titulem, je však nově zpracovaná a aktualizovaná s ohledem na nové znalosti. Nová je také obrazová dokumentace, která text doprovází.
Keywords: Ostatní lékařské obory