Problematické situace v péči o seniory Příručka pro zdravotnické a sociální pracovníky - Venglářová, Martina (Grada, 2007)
Publikace je určena všem zdravotnickým a sociálním pracovníkům, kteří pečují o seniory v nemocnicích a dalších zařízeních ústavní péče i v domácí péči. Zaměřuje se na prevenci problematických situací v péči o seniory, nabízí možnosti prevence, zvládání náročných situací a vyhodnocení incidentů jako možnost preventivního působení. Autoři, kteří mají velké zkušenosti s pacienty s problémových chováním, nabízí kromě teoretických poznatků i praktické příklady řešení jednotlivých situací. Publikace umožní pracovníkům zlepšit péči o seniory, včasně odhalit oblasti problémů a působit na ně. Omezí se výskyt konfliktů i případů napadení personálu či jiných osob pacientem.
Keywords: Sociálně zdravotnický pracovník; Ošetřovatelství - klinické obory