Němčina pro lékaře Manuál pro praxi - Mokrošová, Ivana (Grada, 2009)
Publikace je určena nejen medikům, ale zejména lékařům, kteří vyjíždějí do zahraničí - německy mluvících zemí (zejména do Spolkové republiky Německo). V této podobě a rozsahu tak zaplňuje na našem knižním trhu dosud prázdné místo.V knize najdete popis orgánových systémů, potřebné informace o systému zdravotní péče v Německu, odebírání anamnezy a komunikaci s nemocným, psaní služebních dopisů, vedení zpráv a mnoho dalšího.
Keywords: Němčina; Jazyky, komunikace, etika