Tvoříme z ovčí vlny plstění jehlou - Šilarová, Jana (Grada, 2007)
Zpracování ovčí vlny bylo známo již v dávných dobách. Velmi zajímavá technika popsaná v nové knize edice Šikovné ruce obohacuje základní řemeslný způsob zpracování ovčí vlny a je velkým přínosem v tvůrčí oblasti. Práce s jehlou a vlnou je téměř nekončícím procesem, ve kterém lze hledat a nacházet nové formy tvorby, tvarů a kombinace barev. Je také vhodnou terapeutickou metodou. Protože je práce s vlnou nenáročná na pracovní místo, pomůcky i pracovní místo, mohou si tuto techniku vyzkoušet všichni, kteří nacházejí radost z čistého tvoření.
Keywords: Výtvarné techniky