Ultrazpracovaní lidé Proč nemůžeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím? - Chris, van, Tulleke (Jan Melvil Publishing, 2024)
Víte, čím krmíte sebe a své děti? Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem. Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na "nejídle" úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.
Keywords: Zdraví a životní styl; Výživa