Včelařské byliny - Haragsim, Oldřich (Grada, 2007)
O medu se tvrdí, že má léčivé účinky, v této knize se dozvíte, které účinné látky se do medu z bylin dostávají a jaké mají jednotlivé medy vlastnosti. Kromě toho ale získáte informace o nektarodárnosti, pylových rouskách a v neposlední řadě o vzájemném vztahu včel a rostlin. Speciální část publikace popisuje zhruba 180 bylin s ohledem na jejich včelařský význam. Uvedené údaje nektarodárnosti a cukerné hodnoty mohou posloužit k porovnání významu zdroje včelí pastvy.Příručka je určena především praktickým včelařům, jistě ji ale využijí také zahrádkáři, ekologové apod. Navazuje na publikaci Včelařské dřeviny vydané v roce 2004.
Keywords: Zahradní rostliny