Přehled anatomie centrálního nervového systému - Valenta, Jiří (Karolinum, 2020)
Kniha představuje ucelený přehled informací o základních strukturách centrálního nervového systému a jejich funkčního spojení. Text je členěn do 11 kapitol a je určen především pro studenty pregraduálního studia medicíny. Každá kapitola obsahuje textovou část, originální schématické obrázky a přehledné tabulky, které umožňují lépe se orientovat ve složité stavbě mozku a míchy člověka. Součástí textu jsou klinické poznámky, které vhodným způsobem zdůrazňují význam znalosti stavby centrálního nervstva pro lepší pochopení jeho funkce a jeho poruch.
Keywords: Ostatní lékařské obory