Vepsáno krví vlastního srdce - Gabaldon, Diana (Edice Knihy Omega, 2020)
Šokující pokračování historické ságy Cizinka | Píše se červen roku 1778 a zdá se, že svět je vzhůru nohama. Britská armáda pronásledovaná Georgem Washingtonem se stahuje z Filadelfie. Poprvé to vypadá, že by rebelové doopravdy mohli zvítězit. Ale Claire Fraserovou a její rodinu čekají ještě bouřlivější revoluce, které je potřeba zvládnout. Její bývalý manžel Jamie vstal z mrtvých a chce vědět, proč se v jeho nepřítomnosti vdala za jeho nejlepšího přítele lorda Johna Greye. Syn lorda Johna, devátý hrabě z Ellesmere, není o nic méně šokovaný, když zjistí, že jeho skutečným otcem je vlastně nově vzkříšený Jamie Fraser. Jamieho synovec Ian Murray se dozví, že jeho čerstvě nalezený bratranec si myslí na ženu, se kterou se má Ian oženit. A zatímco se Claire strachuje, že jeden z jejích manželů se možná chystá zavraždit toho druhého, její potomci čelí ve 20. století ještě hroznějším změnám. Dcera Brianna se snaží chránit svého syna před surovým zločincem s vražednými úmysly, a to zrovna v době, kdy její manžel Roger zmizel v minulosti.
Keywords: Historické romány