Nikdo ti neuvěří - Magda, Knedler (Kontrast, 2022)
Osiřelá Dörte je dědičkou značného majetku. Spolu se svou vychovatelkou žije na zámku nedaleko Lähnu, ale protože ještě není plnoletá, musí kvůli špatné hospodářské situaci a inflaci, jež po první světové válce prudce roste, žadonit u správců a dědictví o každou marku. Její sestřenici Ursel je teprve dvanáct, ale už ví, že svět může být skutečně temné místo. Dívčina matka se znovu provdá za okouzlujícího a o mnoho let mladšího Petera Grupena, který jako jediný muž v rodině a schopný manipulátor začne záhy zneužívat svého postavení. kvůli otčímovi se pro dospívající Ursel stává každý den nekonečnou noční můrou, s níž se však neodvažuje komukoli svěřit. Protože ve světě, kde vládnou muži, musí ženy mlčet a být poslušné. Román, který svou formou odkazuje na vzájemný dialog ospravedlňujících se obětí, je založený na skutečných událostech. Představuje tragédii zneužívaných dívek a žen, smrtící manipulaci, nespravedlivý právní systém i společenské stereotypy. Tragický příběh, který se stal před sto lety, je však stále aktuální.
Keywords: Historické romány