Dům pod náměstím - Hejkalová, Markéta (Host, 2022)
Maloměsto v srdci Vysočiny a na hlavní ulici dům, který pamatuje tolik, že musí vyprávět, aby se nerozpadl. O konci 19. století, kdy v něm začala fungovat pletařská dílna, o odvážném mladém muži Josefu Vlkovském, o prudkém vzestupu živnosti a otevření velkoobchodu, o válce, znárodnění a konfiskaci majetku i o nových začátcích po roce 1991.
Keywords: Česká současná beletrie