Správa Windows Serveru 2008 průvodce pokročilého správce - Cafourek, Bohdan (Grada, 2009)
Tato kniha by měla prospět především správcům sítí, kteří již mají několik let zkušeností z praxe a nastavení Serveru 2003 a Windows XP jim nepůsobí problémy. Zde získají především praktický náhled do nových vlastností Serveru 2008 ve spolupráci s Windows Vista klienty. Nečekejte dlouhé úvodní popisy zdůvodňující potřebnost zálohování, výhody většího počtu řadičů domény či doplnění operační paměti pro Windows Vista. Zde se půjde rovnou k praxi a k řešením, která vám usnadní profesní život. Část knihy je věnovaná i technikám, které jsou obdobné pro obě poslední verze klientů i serverů od Microsoftu, ale nejsou příliš známé a stojí za pozornost. Hlavní zaměření knihy je tedy na správce serverů a sítí, ale využijí ji i nadšenci pracující s Vistami a směřující k pokročilejším technikám jako jsou skripty, registry či příkazový řádek.
Keywords: Windows a další OS