Nejhorší obavy - Michal, Sýkora (Host, 2020)
Oblíbená komisařka Marie Výrová ze série Detektivové od Nejsvětější Trojice se vrací. Po čtyřech románech se oblíbená vyšetřovatelka Marie Výrová vrací v souboru obsahujícím tři rozsáhlejší povídky. Po odchodu od policie přijala Velká Sova nabídku přednášet na olomoucké univerzitě praktickou kriminologii. Avšak ani poklidná akademická dráha ji neuchrání před kontaktem se zločinem; znovu tak musí spojit síly s bývalými kolegy při vyšetřováních, která se jí osobně dotýkají. V povídce "Před potopou" se Marie na popud své studentky Lucie vrátí k devatenáct let staré dopravní nehodě, která možná nehodou nebyla. Zájem o dávno uzavřený případ spustí sled dramatických událostí, při nichž jde jí i Lucii o život. V příběhu "Životní dílo akademika Plíška" se musí vyrovnat se smrtí přítele zavražděného za okolností, jež silně připomínají klasickou "záhadu zamčeného pokoje". A titulní povídka " Nejhorší obavy" zastihne Marii v Jeseníkách, kde si původně plánovala koupit chatu. Namísto toho se zapojí do případu, jehož aktéry jsou zdejší sukničkář a podnikatel, nevěrná manželka lázeňského doktora a svobodná matka - to vše v čase vyhrocené kampaně před komunálními volbami.
Keywords: Česká současná beletrie; Krimi, detektivky