Prodromus Moravographiae, to jest Předchůdce Moravopisu - Tomáš, Pešina, z, Čechorodu (Host, 2021)
Systematicky koncipované vědecké dílo Tomáše Pešiny z Čechorodu patřilo od poloviny 17. století k hlavním pramenům poznávání moravských zemských dějin.
Keywords: Česká klasika