Ti, kteří se starají Podpora neformální péče o seniory - Dragomirecká, Eva, a, kol (Karolinum, 2020)
Je péče o staré rodiče očekávaná a uznávaná hodnota, anebo handicap, který snižuje sociální postavení pečujících? Je diagnóza demence stigma? Jsou pro pečující rodiny největším problémem finanční nároky péče nebo riziko ztráty zaměstnání, či se potýkají spíš s nedostatkem času na péči anebo s fyzickou nebo psychickou obtížností péče? Co nejvíce chybí v systému zdravotních a sociálních služeb v České republice? A nakolik jsou pečujícím rodinám prospěšné současné formy podpory? Takové byly úkoly výzkumného projektu "Hodnocení potřeb rodinných příslušníků pečujících o seniory", jehož výsledky předkládá tato kniha.
Keywords: Sociálně zdravotnický pracovník