Excel pro přírodovědce - Makovička, Jiří (Karolinum, 2016)
Text je studijní pomůckou pro předmět "Výpočetní technika", vyučovaný na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Popisuje práci s tabulkovým procesorem Excel verze 2013. Pomůcka je však použitelná i v nižších verzích Excelu. Vysvětluje základní techniky ovládání tohoto tabulkového procesoru. Proto je vhodná i pro začátečníky. Dále se zaměřuje na specifická témata vyskytující se v přírodních vědách, jako např. práce s databázemi, vyhodnocování experimentálních dat (regrese), použití Řešitele apod.
Keywords: Kancelářské programy