Strategické vládnutí a Česká republika - Potůček, Martin (Grada, 2007)
Ať už v politice aktivně působíte nebo ji se zájmem studujete, neměla by vám tato na našem trhu zcela výjimečná kniha uniknout. Na základě informací, předkládaných v této knize autory, jež jsou členy profesorského sboru Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, poznáte nejen, co pojem vládnutí představuje a co jej definuje, ale také jaké jsou přístupy k vládnutí a jaké jsou dimenze strategického vládnutí, jaké jsou předpoklady a podmínky uplatnění strategického vládnutí či kdo jsou jeho aktéři. Stranou nezůstávají ani tak zásadní témata, jako například globální etika, zdroje poznání, sociální kapitál či vztah mezi politickými elitami a volbou společnosti.
Keywords: Politologie