Zdravotnická psychologie Teorie a praktická cvičení - Zacharová, Eva (Grada, 2007)
Základní učebnice pro předmět zdravotnická psychologie na všech stupních studia ošetřovatelství je koncipována jako teoreticko - praktický celek. V teoretické části seznamuje čtenáře s problematikou psychologie nemocných. Zabývá se psychickými stavy v rámci diagnosticko terapeutické činnosti, při poskytování psychické pomoci nemocným v průběhu léčby a při vyrovnávání se s chronickými stavy nemoci. Kniha pomůže studentům a sestrám zvládat náročné situace v péči o individuální potřeby nemocných, handicapovaných a umírajících. Kniha vyšla za podpory Nemocnice Na Homolce a s využitím grantu MŠMT č. 1529 P 2006.
Keywords: Psychologie a komunikace