Autoimunita Vnitřní nepřítel - Bartůňková, Jiřina (Grada, 2007)
Mimořádně závažné a aktuální téma nalézá své cílové čtenáře mezi praktickými lékaři i specialisty. Kniha dobře poslouží i studentům medicíny a přírodovědy. Informace mohou ale získat i vzdělanější nemocní, kteří autoimunitou trpí (jedná se u nás asi o 5 % populace).Právě ucelený a srozumitelný pohled na autoimunitu dodává této knize jedinečnost. Monografie je doplněným, rozšířeným a českým poměrům uzpůsobeným překladem knihy prof. Y. Shoenfelda AUTOIMMUNE DISEASES "THE ENEMY FROM WITHINN".
Keywords: Metabolizmus, imunita; Ostatní lékařské obory