Prevence dekubitů - Mikula, Jan (Grada, 2008)
Kniha je určena nejen sestrám, lékařům a studentům zdravotnických oborů, ale všem pracovníkům, kteří pečují o pacienty s omezenou pohyblivostí. Dekubity jsou jedny z kritických ukazatelů kvality péče, jejich výskyt může výrazně snížit kvalitu života pacienta a negativně ovlivnit proces uzdravení. Po prostudování knihy budou znát sestry hlavní příčiny vzniku dekubitů, budou umět posoudit a klasifikovat riziko dekubitů i popsat dekubity již vzniklé. Hlavní důraz je pak kladen na výběr správných intervencí, které mohou vzniku dekubitů zabránit.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory