Pověz včelám, že se nevrátím - Diana, Gabldon (Edice Knihy Omega, 2022)
V roce 1746 od sebe Jamieho a Claire rozervalo jakobitské povstání a trvalo jim téměř dvacet let, než se opět našli. Nyní hrozí, že jim stejné strasti přivodí americká revoluce. Píše se rok 1779 a Claire a Jamiem se na Fraserově hřebeni konečně znovu shledali se svou dcerou Briannou, jejím manželem Rogerem a jejich dětmi. Splnil se jim tak sen, který považovali za neuskutečnitelný. Avšak otřesy války jsou znatelné i na venkově v Severní Karolíně. V koloniích panuje značné napětí a politika rozdmýchává žhavé vášně, ze kterých by i čertovi bylo horko. Jamie dobře ví, že se jeho nájemníci staví na různé strany a že nebude trvat dlouho, než se válka ukáže i na jeho prahu. Brianna a Roger mají své vlastní starosti: mohlo by je dohnat nebezpečí, které je přimělo k útěku z dvacátého století. Občas se musejí ptát, zdali jsou útrapy osmnáctého století - jako nemoci, hlad a hrozba války - pro jejich rodinu vskutku bezpečnější volbou. Mezitím se znepřátelené armády pomalu blíží k Fraserově hřebeni. A jelikož je rodina konečně pohromadě, pro Jamieho i Claire je v sázce víc než kdy dřív.
Keywords: Romantika, romány pro ženy