Kdo zabil Snížka? - Petra, Soukupová (Host, 2017)
Když si Martina přála psa, netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Z malého bílého štěněte vyrostl pes, kterého skoro nikdo ve vesnici nemá rád. Dokonce i její máma se ho bojí. A tak když Martina jednoho dne najde Snížka mrtvého, hned ji napadne, že nezemřel náhodou. Opravdu Snížka někdo zabil? Martina se spolu s kamarády Frantou, Kájou a Viktorem pustí do vyšetřování Snížkovy smrti a jejich dobrodružné pátrání přinese nečekaná odhalení. Po knížce Bertík a čmuchadlo přichází úspěšná autorka knih pro dospělé Petra Soukupová s dalším neobyčejným příběhem pro děti, tentokrát s detektivní zápletkou. Pro čtenáře od devíti let. nominace na Magnesii Literu 2018 - Litera za knihu pro děti nominace na Zlatou stuhu 2018 - Literární část - Beletrie pro mládež nominace na Zlatou stuhu 2018 - Výtvarná část - Knihy pro starší děti a mládež (Ilustrace Tereza Ščerbová, grafická úprava Martin Pecina) Suk - čteme všichni 2017 (Dětský knihomol 2017) - Cena knihovníků klubu dětských knihoven SKIP (1. místo)
Keywords: Česká současná beletrie