Dějiny masových médií v číslech Od počátků do konce první republiky - Pištora, Ladislav (Karolinum, 2025)
Publikace přináší pohled na historický vývoj masových médií - tisku, filmu a rozhlasu na území českých zemí do konce první republiky. Důraz je kladen na kvantitativní rozměr: jaký byl počet vydávaných novin a časopisů, v jakém nákladu vycházely, jak spolu soupeřily české a německé tiskoviny, jak hustá byla síť biografů a kolik diváků navštěvovalo filmová představení. Opomenut není ani vývoj rozhlasu, který je doložen narůstajícím počtem posluchačů v různých regionech.
Keywords: Žurnalistika a komunikace