Jawa 50 Pionýr historie, vývoj, technika, sport - Wohlmuth, Jiří (Grada, 2007)
Kniha je určena všem pamětníkům, fanouškům i sběratelům nebo prostě těm, kdo na nejmenším motocyklu značky JAWA 50 Pionýr dodnes jezdí. Seznámíte se s vývojem (od Jawy 550, 555, 05, 20, 21 až po 23a), s konstrukčním řešením a s celkovou historií, která je velmi bohatá - od roku 1954 se prodalo přibližně 1,662 milionů kusů. Jawa 50 se stala nejoblíbenějším malým motocyklem v Československu jak pro jízdu do zaměstnání, závodění tak i pro zábavu.
Keywords: Retro