Poslední noc - Sager, Riley (Vendeta, 2022)
Charlie Jordanová jede nocí napříč Amerikou s poměrně podezřelým řidičem. Za volantem auta sedí Josh Baxter, se kterým se náhodou seznámila na univerzitě, kde studuje. I on má, zdá se, dobrý důvod odjet ze školy uprostřed semestru. Cestou si vyprávějí o životě a opatrně se vyhýbají tématu, kterého jsou plné zprávy - univerzitní vrah, který v minulých letech svázal a ubodal dvě mladé ženy, znovu udeřil. A tentokrát si vybral za oběť Charliinu nejlepší kamarádku. Během dlouhé pouti po opuštěné noční dálnici si Charlie začne v Joshově vyprávění všímat podivných nesrovnalostí. Postupně v ní narůstá podezření, že hledaným vrahem by mohl být právě Josh, a začíná plánovat útěk. Současně se však obává, že Josh o jejím tušení ví. Je skutečně nebezpečný? Nebo je Charliina nedůvěra jen výplodem bujné fantazie vášnivé filmové fanynky?
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery