Tři stálice moderní české prózy: Neruda, Čapek, Kundera - Haman, Aleš (Karolinum, 2014)
Literární vědec, historik a kritik, emeritní profesor estetiky na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích Aleš Haman shrnul do své nové knihy texty, které od konce padesátých let po současnost věnoval dílu "tří stálic" české literatury posledních dvou století: Jana Nerudy, Karla Čapka a Milana Kundery. "Studie věnované próze těchto tří literárních osobností si kladou za cíl ukázat, co zakládá jejich významnou pozici nejen v české, nýbrž i ve světové próze, co z jejich díla může představovat důležité mezníky na cestě naší prózy k modernímu písemnictví," píše autor v předmluvě.
Keywords: Ostatní