Outdoorový průvodce - Jizerské a Lužické hory 45 tipů, kam na výlet - Turek, Jakub (Grada, 2007)
Další díl oblíbených netradičních outdoorových průvodců, tentokrát po našich severních oblastech, vás zavede do Jizerských a Lužických hor - ráje turistů, horských cyklistů i lyžařů. Na své si zde přijdou také horolezci zajímající se o výstupy na pískovcové věže, atraktivní je i možnost lezení na ledu. Milovníky romantických výletů určitě zaujmou roubené a hrázděné stavby a další skvosty místní lidové architektury. Divokou vodu si můžete zkusit na horských říčkách - Kamenici a Divoké Jizeře, ideální terén pro inline bruslení je v okolí Smědavy. Zkrátka, výčet aktivit je v této oblasti téměř nevyčerpatelný, stačí se jen nechat inspirovat a vyrazit do hor!
Keywords: Sporty