Outdoorový průvodce - Krušné hory 36 tipů, kam na výlet - Turek, Jakub (Grada, 2007)
Vystoupáte-li do kopců nad slavná lázeňská města Karlovy Vary, Mariánské Lázně nebo Teplice, dostanete se na vrcholky Krušných hor a můžete si užít panoramat - od horských vrcholů přes nížinu se starými sopečnými kužely až po pláně poseté vrtulemi větrných elektráren. Nejoblíbenější turistickou oblastí Krušných hor je Klínovec a jeho okolí, k výletům lákají i hřebeny mezi starými hornickými obcemi - Horou Svatého Šebestiána a Horou Svaté Kateřiny. Adrenalinovým zpestřením může být wakeboarding na vodní nádrži Matylda u Mostu či paragliding z Komáří hůrky u Teplic. Ať už se vydáte do Krušných hor na lyže, na kolo, na vodu nebo na pěší výlet, určitě i v tomto koutu České republiky najdete místa, která vás okouzlí. A snad vám při tom bude dobrým pomocníkem náš netradiční outdoorový průvodce. Nechte se inspirovat!
Keywords: Sporty