Rozpuštění - Mads, Nordbo, &, Sara, Blaedel (Vendeta, 2022)
"Sakra, Beato! Je úplně nabobtnalá a kůži má celou rozpraskanou. Prsty mi projely skrz... je rozpuštěná." V poklidném venkovském městečku Tommerup na dánském ostrově Fyn vládne letní idyla. Charlotta, mladá matka dvou malých dětí, zmizí jednoho rána po cestě do školy, kde pracuje. Její zoufalý manžel přijde na policii v Odense nahlásit zmizení, ale policejní inspektor Liam Stark a komisařka Dea Torpová se rozhodnou, že pátrání nezahájí, protože žena je pryč teprve několik hodin. Dalšího rána však žena stále není doma a brzy začíná být jasné, že se stala obětí zločinu. V následujících dnech se případ rozroste do takových rozměrů, že se lidé po celém Fynu bojí vyjít z domu, aby se nestali dalšími z řady zmizelých. Liam s Deou svádějí boj s neúprosně utíkajícím časem, polapení v nemilosrdné hře, kde lidé umírají mučivou smrtí, a policie může jen bezmocně přihlížet.
Keywords: Krimi, detektivky