Syntactic and FSP Aspects of the Existential Construction in Norwegian - Dubec, Pavel (Karolinum, 2019)
Monografie Syntactic and FSP Aspects of the Existential Construction in Norwegian demonstruje aplikaci Firbasovy teorie aktuálního členění na norských psaných textech a zkoumá norskou existenciální konstrukci ("presenteringskonstruksjonen") z hlediska syntaxe, statické sémantiky, dynamické sémantiky a aktuálního členění větného.
Keywords: Ostatní jazyky