Basic Czech III - Hrdlička, Milan (Karolinum, 2016)
Basic Czech III je pokračováním titulů Basic Czech I a Basic Czech II. Skládá se ze 6 lekcí (kolem 2000 slov a frází) a metodicky vychází z komunikativního a komparativního přístupu. Učebnice se dá použít jak v intenzivních, tak v dvousemestrálních a jiných kurzech. Je vhodná také pro samostudium. Ke všem cvičením je v příloze k dispozici klíč. Všechna slova a fráze jsou zahrnuty do česko-anglického slovníčku na konci každé lekce. Probíraný gramatický a lexikální materiál v tomto dílu již přesahuje úroveň znalostí, kterou obvykle nazýváme základní. Za účelem zachování formální kontinuity všech tří dílů jsme však v názvu ponechali "Basic Czech". Svým gramatickým a lexikálním složením tato učebnice odpovídá úrovni B1-B2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.
Keywords: Ostatní jazyky