Ozvěny run - Christina, Courtenay (Red, 2022)
Když Mia po milované babičce zdědí Birch Thorpe, letní chatu ve Švédsku, čeká ji nelehké rozhodnutí. Snoubenec Charles na ni naléhá, aby dům prodali a koupili si luxusní byt v Londýně. Mia váhá. Když se naskytne příležitost zapojit se do archeologického výzkumu, jehož cílem je objevit na jejím pozemku vikinské artefakty podobné zlatému prstenu, který je součástí dědictví po babičce, s radostí souhlasí. Získá tak čas a odstup, aby si všechno dobře promyslela. Vykopávky Miu zcela pohltí a pohledný archeolog Haakon Berger jí také není úplně lhostejný. Stejně jako ona totiž cítí jakousi spřízněnost s dávnými obyvateli těchto míst, jejichž životní osudy se každým dnem více odkrývají. Mie a Haakonovi se před očima začíná skládat dávný příběh velšské šlechtičny Ceri a záhadného vikinga známého jako Bílý sokol, který ji v roce 869 unesl. Do jejich života zasáhnou nejen ozvěny minulosti, ale i nepřátelé ohrožující Birch Thorpe a její obyvatele, a Mia a Haakon budou muset bojovat, aby ochránili to, co je jim nejdražší...
Keywords: Romantika, romány pro ženy