Chci studovat němčinu na vysoké škole! Sbírka testových úloh z německé gramatiky - Šemelík, Martin (Karolinum, 2021)
Uvažujete o studiu němčiny na vysoké škole? Nebo už německý jazyk na univerzitě studujete a své znalosti si chcete jen osvěžit? Sbírka testových úloh z německé gramatiky uživatelům poskytuje příležitost procvičit si pestrou paletu gramatických jevů. Publikace se skládá z celkem deseti komplexních testů, které obsahují úlohy přibližně na úrovni B1-B2 Evropského referenčního rámce, částečně i náročnější. Jednotlivé úlohy jsou různého typu - doplňování, transformace, oprava chyb, překlad aj. Ke všem testům je na konci publikace klíč, podle kterého je možné si řešení zkontrolovat.
Keywords: Němčina