Základy klinické medicíny - Sucharda, Petr (Karolinum, 2023)
Každý obor má svůj profesní základ, své odborné výrazy, své osvědčené a doporučené postupy. Základy klinické medicíny jsou zamýšleny jako stručná, přehledná příručka určená pro pochopení základních pojmů a dějů odehrávajícími se za dveřmi ambulancí a nemocničních oddělení. Kromě principů diagnostiky a léčby osvětluje také fungování zdravotnického systému a způsoby jeho vyrovnávání se s požadavky moderní informační společnosti. Jako bonus je přidán základní přehled interních onemocnění.
Keywords: Lékařské obory