Muž bez tváře - Dennis, Jürgensen (Vendeta, 2022)
Jeden z žáků učitele Lasseho Espersena najde na výletě k mělčinovému moři kus od břehu mrtvé tělo.Vzápětí však vše kolem zahalí mlha, ze které se vynoří postava bez tváře a na Lasseho zaútočí. Když se učitel probere z omráčení, je jeho žák pryč. A není to první dítě, které se v Melumu, provinčním městečku na západním pobřeží Jutska, pohřešuje. Už o rok dříve zmizela šestiletá dívka, která se dosud nenašla. Případu se ujímá mladá dánská vyšetřovatelka Lykke Teitová spolu se zkušeným německým policistou Rudi Lehmannem, neboť mrtvola ležela přímo na hranici jejich států. Mohou jen doufat, že se jim společně podaří vraždu objasnit a najít nezvěstného chlapce dříve, než bude pozdě. Mezitím však dojde k dalším dvěma vraždám a teprve pak začínají policisté konečně tušit, odkud vítr vane. Muž bez tváře je první knihou ze série Teitová a Lehmann.
Keywords: Krimi, detektivky