Vzduchotěsnost obvodových plášťů budov - Novák, Jiří (Grada, 2008)
Kniha je určena především projektantům a architektům, užitečná může být i investorům se zodpovědným přístupem ke kontrole kvality stavebního díla a také všem zájemcům o nízkoenergetické stavění, kde je zajištění vzduchotěsnosti obvodového pláště považováno za klíčový problém. Seznamuje čtenáře se základními stavebně fyzikálními problémy spojenými s výskytem netěsností v obvodovém plášti, připomíná souvislosti mezi vzduchotěsností obvodového pláště, větráním budovy a její energetickou náročností. Představuje možnosti kontroly vzduchotěsnosti a výsledky dosavadních měření na budovách v ČR. Dále nabízí řadu koncepčních doporučení, principy konstrukčního řešení a přehled výrobků určených k zajištění vzduchotěsnosti obvodového pláště.
Keywords: Stavebnictví